HET ROER OM, OUR STORY

"Hoe zijn jullie hier zo terecht gekomen?" Deze vraag wordt ons vaak gesteld, ‘het roer om’ is kennelijk iets wat veel mensen aanspreekt.
Na jarenlange werkervaring in de horeca (Chris, 1953, hotelmanager) en zakelijke dienstverlening (Hellen, 1959, managementassistent) hebben wij hier de ideale plek gevonden, waar wij in 2013 onze intrek hebben genomen en bed and breakfast MAS CALDES zijn gestart. 
Omgeven door bossen en de rustige maar zeker niet afgelegen ligging ten opzichte van het dorp, zagen wij het voor ons: hier zou het
gaan gebeuren.
En wát een scala aan mogelijkheden die we onze gasten konden voorleggen: het vliegveld van Girona op slechts 10 minuten, schitterende golfbanen zowat om de hoek, historische steden Girona en Barcelona in no time bereikbaar, Figueres met het beroemde theater-museum Salvador Dalí 45 minuten verderop, binnen een half uur de prachtige Costa Brava voor gezonde zeelucht of een versnapering op een van
de vele gezellige terrassen, de zonovergoten stranden en schilderachtige baaitjes, maar ook het binnenland met de vulkanische heuvels van de Garrotxa, de Pyreneeën, de verschillende sportieve mogelijkheden en al die heerlijke en betaalbare restaurants. 

Dus ons roer ging om en hebben wij onze kans gegrepen. Dag Nederland, hola Spanje.
De eerste maanden werd er in het van origine vakantiehuis door ons veel verbouwd, aangepast en mooi gemaakt, ook met hulp van vrienden en familie. Het waren gekke, drukke en enerverende maanden van omschakelen, aanpassen, stevig handarbeid en wennen...
Maar we moesten opschieten, want al snel vulde de B&B zich met leuke gasten en gingen we volop aan de slag.
Alweer enkele jaren verder weten wij dat een inmiddels goedlopende B&B of guest house runnen een stevige klus is en er uiteraard
niet alle dagen rozengeur en maneschijn op de kaart staat. Maar met zoveel zon en buitenlucht, leuke en gezellige gasten, bijzondere verhalen en ervaringen en het aangename leven hier in Catalonië, is ons wonen en ‘werken’ heel speciaal geworden.
Het is super om te zien als gasten zich ontspannen, genieten van onze service en persoonlijke aandacht en tevreden weer naar huis gaan.
Elk seizoen is anders en brengt mooie herinneringen; een zeer waardevolle aanvulling op ons bestaan. Hasta luego, tot snel ziens!

Hellen & Chris Deyll
& Happy, de enthousiaste en lieve Golden Retriever (geb. januari 2016)